onsdag 13. mai 2009

Leverandører og lærlinger

- Det er skuffende at fylkestinget i Akershus ikke ser at gode intensjoner her blir det bestes fiende, samtidig som man gir norske bedrifter en klar ulempe i forhold til utenlandske bedrifter i disse krisetider, sukker en oppgitt Arne-Rune Gjelsvik, fylkestingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

Gjelsvik henviser til vedtaket i fylkestinget i går, der det ble vedtatt at Akershus fylkeskommune skal stille som kontraktsvilkår at leverandører i byggeprosjekter har en offentlig godkjent lærlingordning. Dette gjelder dersom det er et klart definert behov for lærlingplasser i den aktuelle bransjen. Vilkåret gjelder bare for oppdrag som utføres av norske leverandører.

- FrP er i mot å uthule anbudsregelverket, og selv om vi selvsagt støtter arbeidet for å få flere lærlingeplasser til Akershusungdom, er ikke dette veien å gå, sier Gjelsvik, som mener det er må være bedre for alle parter at bedriftene faktisk er interessert i å ta inn lærlinger, enn at de tvinges til det som følge av kontraktsvilkår for å elta i et anbud. – Enda verre blir det når dette kravet kun kan stilles til norske bedrifter, og dermed blir svært konkurransevridende i forhold til utenlandske konkurrenter, sier en oppgitt Gjelsvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar